Griekse olijfolie: De beste?

olijfbomen

We weten allemaal dat Mediterrane landen zoals Griekenland, Spanje of Portugal al eeuwen olijfolie produceren. Griekenland was echter de allereerste van deze landen die begon met het produceren van olijfolie.

Al sinds 3000 v. Chr. maken ze hier olijfolie. Het is dan ook geen wonder dat griekse olijfolie tot een van de beste olijfolie ter wereld behoort. In deze blog hebben wij enkele tips verzameld over het kopen en gebruiken van olijfolie.

Lees dus zeker verder.

Tip 1: Kijk naar het land van herkomst

Hoewel dit van persoon tot persoon verschillend is, is het algemeen bekend dat de beste olijfolie uit Griekenland komt. Als je zelf nog niet zo zeker bent welke jij het best vindt, kijk dan op de fles en koop olijfolie uit verschillende landen en vergelijk. Het olijfolie uit Griekenland smaakt vaak naar noten.

Tip 2: Gebruik veel olijfolie

Veel mensen denken dat omdat olijfolie vetten heeft, het ook ongezond is. Dit is echter helemaal niet het geval. Olijfolie bestaat namelijk voor 75% uit onverzadigde vetzuren. Deze hebben een positief effect op je cholesterol. In Griekenland gebruiken mensen olijfolie voor alles. Om te bakken, voor slaatjes of gewoon als sauce.

Koop donker gekleurde flessen

Het is beter om olijfolie in blikken of donker gekleurde flessen te kopen. De kwaliteit van het olie zal namelijk verminderen als het blootgesteld wordt aan licht of hoge temperaturen. Bewaar je olijfolie daarom ook zeker in een donkere en koele plaats.

Je kunt ook olie uit lichte glazen kopen, maar laat deze dan zeker niet in het licht staan. Je zou zonde zijn om het goede olijfolie slecht te laten gaan.

Ben je nog altijd niet overtuigd van olijfolie en gebruik je toch liever bakboter bij het bakken? Probeer het is uit het is niet alleen gezonder, maar verbreid ook een lekkere smaak. Er zijn ook nog veel andere Griekse producten die lekker bij het eten passen. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips