Een themafeest organiseren, zo doe je dat

Thema feest

Een themafeest organiseren is geen gemakkelijke taak. Van uitnodigingen versturen tot de plaats boeken, moet je veel dingen doen. Om het overzicht niet te verliezen hebben wij in deze blog enkele tips op een rij gezet. Zo zul je voor je eigen themafeest geen problemen hebben.

De plaats

De plaats is natuurlijk een van de belangrijkste punten bij het organiseren van een feest. Het eerste waar je aan moet denken, is of iedereen erin gaat passen. Hiervoor moet je een goed idee hebben van hoeveel mensen gaan komen.

Komen er maar 20 mensen? Dan heb je misschien plaats bij je thuis. Bij meer mensen zul je een plaats moeten boeken. Hier moet je op meerdere dingen letten. Heeft de plaats muziek, een toilet en misschien een keuken? Voor zoveel mensen is het misschien handig om eten te organiseren.

Een catering bedrijf is hiervoor ideaal. De plaats moet ook goed bereikbaar zijn voor al je gasten.

Het thema

Nu dat je de plaats voor je themafeest hebt geregeld, is het tijd om het thema te kiezen. Ook hier hangt het een beetje ervan af hoeveel mensen komen. Als het een groot feest wordt, is het handig om voor een generiek thema te kiezen.

Tip: zelf vanille extract maken is makkelijker dan je denkt.

Een goed voorbeeld hiervan is piraten. Iedereen moet het thema kennen, zodat het leuk is. Als je star wars kiest, en de helft heeft hier niets mee te maken, gaat je feest niet leuk worden.

Extraatjes

Om je feest helemaal tof te maken is het belangrijk om enkele extraatjes te hebben. Hieronder valt ook een goede DJ. Hij moet natuurlijk een beetje het thema van het feest kennen en muziek in deze richting spelen. Verder is het altijd leuk om een fotograaf te hebben.

Hij houdt mooie momenten vast die je nooit zult vergeten. Een photobooth is ook altijd een leuk idee.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips