Notentaart recept met Mostarda di frutta

0
137
Noten taart recept
Afbeelding van splendid table

Ben je klaar voor het lekkerste notentaart recept? Het oorspronkelijke recept is van Katie Caldesi voor het Jamie Magazine. Ik heb de taart een aantal keer gemaakt en heb het recept hier en daar getweakt. Ik heb de walnoten vervangen door een mix van cashewnoten, pistachenoten en walnoten. De Italiaanse ingrediënten Mostarda di frutta en Pasta frolla zorgen voor een unieke smaak.

Wat is Mostarda di frutta?

Mostarda di frutta is gekonfijt fruit dat wordt ingelegd in een gekruide en zoete siroop. Aan de siroop wordt mosterdpoeder toegevoegd. Je proeft een intense mosterd smaak. Deze notentaart doet het goed als nagerecht op een koude en regenachtige winteravond.

Het recept is absoluut niet moeilijk om te maken. Op zoek naar een makkelijk recept met heerlijke chocolade? Bekijk hier het rocky road basis recept.

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een bakvorm (Ø 23 cm–25 cm) met een losse bodem in.

2. Meng voor de pasta frolla de boter, suiker en bloem in de keukenmachine tot een kruimelige massa. Voeg de eidooiers, vanille en de sinaasappelrasp toe. Mix net zo lang totdat een deegbal vormt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet het minstens een half uur in de koelkast.

3. Mix alle ingrediënten voor de vulling.

4. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak of tussen twee stukken vershoudfolie. Bekleed de vorm met het deeg en snijd overtollige randen eraf. Rol het overtollige deeg uit en snijd het in lange, dunne repen.

5. Schenk de vulling op de deegbodem en leg de deegrepen er in een ruitpatroon op. Bak de taart in 40 minuten goudbruin. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur, met mascarpone of ijs.

Voor de notentaart

  • 125 g walnoten, gehakt
  • 100 g gemalen amandelen
  • 90 g sultanarozijnen
  • 125 g mostarda di frutta, gehakt
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 75 ml honing
  • 15 g boter, gesmolten
  • 75 g abrikozenjam
  • fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
  • mascarpone of ijs, voor erbij

Pasta frolla

  • 100 g boter, in stukjes, op kamertemperatuur
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 200 g bloem, gezeefd
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje, gespleten, zaadjes eruit geschraapt
  • geraspte schil van een halve citroen