Drie onweerstaanbare brownie recepten

1
72
Lekkere brownie recepten

Heb je ooit gezocht naar het beste brownie recept? Vast wel… En iedereen pretendeert het beste brownie recept ooit te hebben. Je komt allerlei variaties tegen, brownies met pure chocola, brownies met witte chocola en brownies met chocola en walnoten. In onze zoektocht naar de 3 lekkerste brownie recepten hebben we een aantal variaties geprobeerd.

  • De klassieke brownies met pure chocola
  • Brownies met pecannoten en gezouten karamel
  • Brownies met pure chocola, walnoten en witte chocola

Eerlijk is eerlijk, er zijn geen verliezers. De eeuwige discussie “wie heeft de lekkerste brownie” blijft een discussie. Deze recepten zijn namelijk alle 3 heerlijk. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van de brownies uit de supermarkt.

Klassieke brownie met pure chocola van Callebaut

Dit basisrecept voor een klassieke Amerikaanse brownie valt altijd in de smaak. In dit recept wordt een intense chocolade smaak gecombineerd met geroosterde stukjes hazelnoot. De stukjes hazelnoot zorgen voor een crunchy bite. Je kunt er ook voor kiezen om de hazelnoten niet toe te voegen of andere soorten noten toe te voegen.

Tip: rooster de noten van te voren!

klassieke brownie

Ingrediënten

  • 300 gram boter
  • 240 gram ongeraffineerde suiker
  • 225 gram pure chocolade
  • 4 grote eieren
  • 150 gram bloem
  • 240 gram geroosterde hazelnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de boter, de helft van de suiker en de chocolade tot een romig geheel
  • Klop de eieren los en meng de losgeklopte eieren met de rest van de suiker
  • Voeg het botermengsel en het eimengsel samen
  • Zeef de bloem door het mengsel en voeg daarna de geroosterde hazelnoten toe
  • Giet het mengsel in een bakvorm en bak het in 12 minuten gaar

Brownies met pure chocola, walnoten en witte chocola

Een heerlijk recept van Boter & Bloem. Het recept is super makkelijk en snel te maken. De witte chocola maakt de brownie iets zoeter en hoewel de stukjes walnoot een een beetje zacht worden tijdens het bakken, zorgen ze voor een lekkere crunch.

Het recept is makkelijk te bestellen via de webshop van Boter & Bloem. Alle ingrediënten worden afgepast en afgemeten bij je thuisbezorgd. Dankzij het foolproof stappenplan is het bakken van brownies een eitje.

Ingrediënten

  • Ongezouten roomboter
  • Pure chocola
  • Ei
  • Vanille-extract
  • Donkerbruine basterdsuiker
  • Bloem
  • Zout
  • Walnoten
  • Witte chocola

Brownies met pecannoten en gezouten karamel

Dit is een van ons favoriete recepten, dit recept is de winnaar van de Culy Bake Off. Het recept is van Femke Schram en te vinden op Culy

Voor de brownies:

  • 100 gram noten (walnoten of pecannoten)
  • 225 gram pure chocolade
  • 150 ml hazelnootolie (of 150 gram roomboter), plus nog wat extra olie of boter om de vorm mee in te vetten
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel goede vanillesuiker
  • 125 gram bloem

Voor de gezouten karamel:

  • 50 gram fijne tafelsuiker (kristalsuiker)
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 75 ml slagroom
  • ½ theelepel zeezout vlokken

Extra benodigdheden:

  • Vierkante bakvorm van 23 cm
  • Kwastje om bakvorm in te vetten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here