Slagroom maken met de hand of een spuitbus

slagroom maken

Wie houdt er niet van slagroom? Het maakt ieder stukje taart lekkerder. Iedereen wordt blij van een flinke klodder slagroom. Behalve mensen die op dieet zijn.

Je kunt op verschillende manieren slagroom maken. Wij vertellen je de vier methodes om de lekkerste slagroom te maken.

Slagroom zelf kloppen 

Je kunt slagroom lekker ouderwets zelf kloppen. Daarvoor moet je wel de goede room hebben met zo’n 30-35% vet. Anders lukt het niet om het luchtig te kloppen. Per 250 ml room voeg je twee el suiker toe.

Je kunt slagroom kloppen op drie verschillende manieren. Met de hand, met de mixer en met de keukenmachine. 

De meeste mensen kloppen slagroom gewoon met de mixer. Dan heb je zelf nog wat controle, omdat je zelf de mixer ronddraait in de kom.

Een keukenmachine kan ook, dan hoef je helemaal niks meer zelf te doen. Let wel op dat je de room niet te snel klopt, want dan wordt het boter. Ook lekker, maar een heel ander product. 

Als je slagroom met de hand klopt, heb je even wat doorzettingsvermogen nodig. En spierballen. Maar het is altijd wel leuk om slagroom helemaal zelf te kloppen. Dan kun je trots tegen de visite zeggen dat je de room zelf geklopt hebt. Heb je weer wat om over te praten!

Wordt je slagroom niet dikker? Dan is-ie waarschijnlijk niet koud genoeg. Zorg er altijd voor dat de room op koelkasttemperatuur is. Voor de zekerheid kun je zelf je kom in de koelkast zetten, zodat de room niet te snel opwarmt. Dit is vooral handig als het buiten erg warm is. 

Slagroom met een slagroomspuit 

Dit is de makkelijkste en snelste manier om slagroom op je taartje te krijgen. Hiervoor moet je slagroompatronen van goede kwaliteit kopen. En een slagroomspuit. Maar je hoeft geen ingewikkelde (en grote) keukenmachines aan te schaffen. Je hoeft ook niet minutenlang met de hand te kloppen. 

Zorg er dan wel voor dat je een goede kwaliteit slagroompatronen en slagroomspuit hebt. Vul de slagroomspuit met room. Het gas in de slagroompatroon zorgt ervoor dat de slagroom koud en luchtig naar buiten komt. Zonder enige moeite! 

Als je een slagroomspuit gebruikt, heb je altijd een perfecte toef slagroom op je taart of op je koffie. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food